Actueel

  • Oud-IHLIA-stagiair Sam over 1978: hoe zag (lhbt+-)Nederland en de wereld eruit?

Oud-IHLIA-stagiair Sam over 1978: hoe zag (lhbt+-)Nederland en de wereld eruit?

  • 15 maart 2018

Het afgelopen halfjaar heeft stagiair Sam voor IHLIA onderzoek gedaan naar het jaar 1978 (het jaar waarin IHLIA, toen nog Homodok, werd opgericht).

IHLIA wilde graag weten hoe Nederland, […]

  • Vanaf 22 maart: De schaamte voorbij: lesbische zinnen tentoongesteld

Vanaf 22 maart: De schaamte voorbij: lesbische zinnen tentoongesteld

  • 1 februari 2018

IHLIA opent op 22 maart 2018 de expositie De schaamte voorbij: lesbische zinnen tentoongesteld. De schaamte voorbij toont de roerige geschiedenis van hartstocht tussen vrouwen in de literatuur uit […]

Uitgelicht

ZINDERENDE LESBISCHE ZINNEN
Interview met Connie van Gils

‘Dat die twee vrouwen er met elkaar vandoor gingen, die triomf. Dat was echt geweldig!’ Aan het woord is IHLIA-medewerker Connie van Gils die wordt geïnterviewd over de nieuwste IHLIA-tentoonstelling De schaamte voorbij: lesbische zinnen tentoongesteld.
Lees meer

Agenda

Zoek

Zoek in de IHLIA-collectie

Wil je eenvoudig en snel zoeken in de collectie? Maak gebruik van de zoekmachine op de website. Wil je weten hoe je een item aan kunt vragen? Lees IHLIA’s werkwijze.

IHLIA helpt iedereen

 

Blijf op de hoogte

Wil je het nieuws over de activiteiten van IHLIA en uit de wereld van het LHBT-erfgoed iedere maand in je mailbox? Vul hieronder je e-mailadres in en wij doen de rest!


Wat IHLIA’s bezoekers zeggen

Altijd weer de moeite waard om de @Ihlia afdeling van de @OBAmsterdam te bezoeken. Geweldige hoeveelheid LHBTI literatuur en wisselende tentoonstellingen (+ gratis uitzicht)
Sidney Smeets (via Twitter: @advocaatsmeets)

Steun IHLIA