Zoeken in de collectie? De leeslijsten maken het makkelijk

Soms weet je door de enorme hoeveelheid aan informatie niet waar je moet beginnen met je zoektocht. Of je wilt juist snel even kijken wat IHLIA in huis heeft over allerlei onderwerpen. In onze leeslijsten vind je recente titels van boeken over verschillende aspecten van homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenderisme.

Eerste verkenning voor profielwerkstuk, presentatie of onderzoek?

We zijn bij de selectie van onderwerpen uitgegaan van de meest voorkomende informatieverzoeken bij IHLIA. Heel handig voor als je op de middelbare school zit en een profielwerkstuk maakt. Of voor je hbo-studie wanneer je achtergrondinformatie zoekt voor een groepsproject. De leeslijsten zijn een goede eerste verkenning van een bepaald onderwerp en bieden een toegankelijke mix van populair wetenschappelijke werken op bijvoorbeeld het gebied van islam en homoseksualiteit, hiv/aids en coming out.

Hoe werkt het?

Je kunt de digitale leeslijsten vinden door op een van onderstaande onderwerpen te klikken. Van daaruit kun je zelf een lijst maken met het materiaal dat je graag wilt inzien. Mail deze lijst naar info@ihlia.nl en we leggen het materiaal binnen een werkdag (ma t/m do) voor je klaar. Lees meer over onze werkwijze.

Overzicht beschikbare leeslijsten

Bloemlezingen
HIV/AIDS
Biseksualiteit
Islam
Kerken
Hulpverlening
Attituden
Kunst
Arbeid
Kinderen en ouderschap
Film
Jongeren en coming out
Transgender
Sport
LGBT in de USA

Tips en andere bronnen

Meer informatie vind je ook in onze tijdlijn over de Nederlandse homo/lesbische geschiedenis. En wist je dat we een Roze Kast hebben in de bibliotheek? Hier vind je boeken en films die gaan over LHBT-thema’s die ook uitgeleend kunnen worden. Een andere handige optie zijn de links. Wij verwijzen je hier naar allerlei nationale en internationale organisaties en instanties, interessante websites en portals.

Wil je meer weten over je onderwerp of je komt er toch niet helemaal uit? Kom dan gerust bij ons langs. We zoeken graag met je mee.