Materiaal zoeken

Gebruik IHLIA’s zoekmachine. Of zoek in andere bronnen:

Materiaal inzien

1.De collectie van IHLIA bevat zeldzame stukken. Om de kwaliteit van de collectie te waarborgen kun je alle materialen alleen bij IHLIA inzien. We leggen het op aanvraag voor je klaar. Maak hiervoor een lijst (maximaal 12 items) met wat je graag wilt bekijken en stuur deze naar info@ihlia.nl

2. Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, nemen we contact met je op. Binnen een werkdag (ma t/m do) kun je het door jou aangevraagde materiaal inzien.

3. Je kunt het materiaal bij de informatiebalie van IHLIA raadplegen. Een gedeelte van onze archieven is ondergebracht bij het IISG en daar te bekijken. Dien hiervoor een aparte aanvraag in.

Meer over IHLIA’s werkwijze.

Over IHLIA

Foto 12_OBA

Iedereen kan bij IHLIA terecht voor informatie over homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders, hun geschiedenis, leefwereld en cultuur.

IHLIA bewaart en ontsluit niet alleen de geschiedenis van anderen, wij zijn zelf ook onderdeel van de homo- en lesbische beweging.

Ons erfgoed is ook jouw erfgoed. Steun IHLIA en kom uit de kast als Vriend(in) van IHLIA.

Stel je vraag

Vraag het IHLIA

Heb je een vraag over IHLA of over een specifiek LHBT-onderwerp? Stel je vraag via de vraagbutton. Misschien is je vraag al eens eerder gesteld, dan kun je het antwoord ook vinden bij de Meest gestelde vragen.

Stel je vraag

Wetenschap

Slider Wetenschap_reseach


Een centrale plek
waar iedereen terecht kan voor informatie omtrent wetenschap en lhbt

Laatste nieuws

  • Onze nieuwe stagiair Samuel vertelt over waar hij bij IHLIA mee bezig is.
  • Een link naar een interview met Jojanneke van der Toorn in de Intermediar over inclusiviteit op de werkvloer.

Young and Queer Art

Logo FB def iets groterPINKoriginals is een wisselende groep jonge, enthousiaste creatieven

Seizoen september 2017 – juli 2018
PINKoriginals kijken terug op het jaar 1978, het oprichtingsjaar van IHLIA, een periode waarin kunst en cultuur zich nadrukkelijk en luidruchtig verbonden met maatschappelijke thema’s, zoals de lhbt-emancipatie. Zichtbaarheid als provocatie, het persoonlijke was politiek.

Roze Ouderen

Slider Roze Ouderen


Een centrale plek
met informatie voor en over roze ouderen

OudRoze Agenda Amsterdam
De nieuwe agenda voor roze ouderen in Amsterdam staat online. Je kunt het overzicht voor oktober bekijken via PDF of blader en lees het via IISUU.

 

Blijf op de hoogte

Wil je het nieuws over de activiteiten van IHLIA en uit de wereld van het LHBT-erfgoed iedere maand in je mailbox? Vul hieronder je e-mailadres in en wij doen de rest!


Wat IHLIA’s bezoekers zeggen

Thank you so much these two additional articles. You have been a great help in my research. Thank you again for your help.
Klant informatiebalie

Steun IHLIA