Steun het werk van IHLIA en word Vriend(in)! Het bijeengebrachte geld wordt gebruikt om boeken en tijdschriften aan te schaffen die voor IHLIA zelf te duur zijn en, indien nodig, anderszins financieel bij te springen.

Vriend(in) word je al voor € 35 per jaar. Je krijgt uiteraard de IHLIA-nieuwsbrief toegestuurd en we nodigen je een paar keer per jaar uit voor diverse exclusieve activiteiten. Denk aan rondleidingen en kijkjes achter de schermen bij nieuwe tentoonstellingen van IHLIA.

Hoe word je donateur?

Donateur worden is eenvoudig. Meld je aan via onderstaand formulier door de gevraagde gegevens in te vullen. Je krijgt dan een acceptgiro thuisgestuurd. Ook eenmalige donaties zijn welkom: NL28INGB0006930360

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om IHLIA te steunen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het doneren van je eigen LHBT-materiaal.


JA, ik word Vriend(in) van IHLIA!


 

Lezing over Frieda Belinfante

De meeste recente bijeenkomst voor de Vrienden van IHLIA vond plaats op 27 februari 2015.

 

Toni Boumans hield een lezing naar aanleiding van het verschijnen van haar laatste boek, de biografie Frieda Belinfante, een schitterend vergeten leven. Frieda Belinfante was de eerste vrouwelijke dirigent, openlijk lesbisch en verzetsstrijder in WO2.

 

Na een welkomstwoord door Jan Frans van der Eerden, algemeen bestuurslid Vrienden van IHLIA heeft Toni Boumans het publiek meegenomen door het boeiende leven van Frieda Belinfante. De aanwezige vrienden van IHLIA waren verrast door de veelheid aan informatie over die dirigente die in haar Nederlandse tijd tot de Tweede Wereldoorlog openlijk lesbisch was.

 

Nadat de aanwezigen een kijkje hadden genomen bij de nieuwe tentoonstelling: Alles uit de kast, verborgen schatten van IHLIA werd de avond afgesloten met een drankje in La Place.

 

Beeld Riek Stienstra

Een van de activiteiten die de VvI in 2014 had georganiseerd was een speciale bijeenkomst voor de donateurs waarbij het beeld ter nagedachtenis aan Riek Stienstra officieel werd overgedragen aan IHLIA (zie foto’s). De Vriendinnen en Vrienden van Schorer hebben het beeld geschonken dat werd onthuld op het IHLIA-plein en vanaf nu daar ook te bewonderen is. Hoewel de sluiting van Schorer een groot verlies is, staat het beeld bij IHLIA goed op zijn plaats. Als ‘geheugen’ van de LHBT-gemeenschap kan IHLIA de betekenis van Riek Stienstra levendig houden en tegelijkertijd als inspiratie dienen voor iedereen die strijdt voor gelijke rechten en gelijkwaardige bejegening.

 

Josée Rothuizen hield tijdens de bijeenkomst een lezing. Zij was vriendin en collega van Riek Stienstra in de tijd dat Riek directeur was van de Schorerstichting. Daarna onthulde ze het beeld.