Steun het werk van IHLIA en word Vriend(in)! Het bijeengebrachte geld wordt gebruikt om boeken en tijdschriften aan te schaffen die voor IHLIA zelf te duur zijn en, indien nodig, anderszins financieel bij te springen.

Vriend(in) word je al voor € 35 per jaar. Je krijgt uiteraard de IHLIA-nieuwsbrief toegestuurd en we nodigen je een paar keer per jaar uit voor diverse exclusieve activiteiten. Denk aan rondleidingen en kijkjes achter de schermen bij nieuwe tentoonstellingen van IHLIA.

 

Stichting Vrienden van IHLIA op pad

LEIDEN

Pink Business Link is een besloten netwerk van roze ondernemers, professionals en mensen die actief zijn in de Leidse regio. Doel van dit netwerk is om hen in informele sfeer een ontmoetingsplek te bieden. Zondagmiddag 17 september 2017 schoof Werner Zonderop namens de Stichting Vrienden van IHLIA bij de maandelijkse borrel aan om over bestaan en doel van IHLIA te vertellen.

 

Ongeveer twintig mensen luisterden in de prachtige ambiance van het Hotel Huys van Leyden aan de Oude Singel in Leiden naar zijn verhaal. Werner had als haakje voor zijn presentatie gekozen voor de anti-homocampagne van Anita Bryant en de in Nederland georganiseerde benefietavond Miami Nightmare op 8 oktober 1977 – precies veertig jaar geleden dus.

 

Vrijwel niemand bleek van IHLIA te hebben gehoord, maar iedereen was na afloop enthousiast om meer over onze organisatie te weten te komen.

 

AMSTERDAM

Op donderdagavond 28 september had Thea Sibbel van IHLIA het genoegen om een lezing te geven over IHLIA bij de leden van Roze Stadsdorp.

 

Ondanks de stromende regen vlak voor de lezing had een intiem maar geïnteresseerd groepje mensen de moeite genomen om naar het Manor Hotel in Amsterdam-Oost te komen om te horen over de activiteiten van IHLIA. Die werden door Thea op een leuke wijze toegelicht. Zo vertelde zij dat er regelmatig buitenlandse studenten worden rondgeleid bij IHLIA en leerden we dat naast literatuur en films IHLIA ook een ‘grijs archief’ heeft dat blijkt te staan voor documenten die geen ISBN-nummer hebben, zoals onderzoeksrapporten of beleidsstukken.

 

Marcel van Steijn vertelde namens de Stichting Vrienden van IHLIA over de doelstelling van de Vriendenstichting. De reacties waren positief, er werden veel vragen gesteld. Mensen waren verrast over de vele activiteiten van IHLIA en adviseerde ons om nog meer mensen te laten kennismaken met IHLIA.

 

2017-01-17 16.30.36-1 (Large)

2017-01-17 17.23.33 (Large)

Hoe word je donateur?

Donateur worden is eenvoudig. Meld je aan via onderstaand formulier door de gevraagde gegevens in te vullen. Je krijgt dan een acceptgiro thuisgestuurd. Ook eenmalige donaties zijn welkom: NL28INGB0006930360

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om IHLIA te steunen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het doneren van je eigen LHBT-materiaal.


JA, ik word Vriend(in) van IHLIA!


 

Beeld Riek Stienstra

In 2014 heeft de VvI een speciale bijeenkomst voor de donateurs georganiseerd waarbij het beeld ter nagedachtenis aan Riek Stienstra officieel werd overgedragen aan IHLIA. De Vriendinnen en Vrienden van Schorer hebben het beeld geschonken dat werd onthuld op het IHLIA-plein en vanaf nu daar ook te bewonderen is. Hoewel de sluiting van Schorer een groot verlies is, staat het beeld bij IHLIA goed op zijn plaats. Als ‘geheugen’ van de LHBT-gemeenschap kan IHLIA de betekenis van Riek Stienstra levendig houden en tegelijkertijd als inspiratie dienen voor iedereen die strijdt voor gelijke rechten en gelijkwaardige bejegening.

 

Josée Rothuizen hield tijdens de bijeenkomst een lezing. Zij was vriendin en collega van Riek Stienstra in de tijd dat Riek directeur was van de Schorerstichting. Daarna onthulde ze het beeld.

 

Nborrel_VvIHLIA_lr