De Stichting Vrienden van IHLIA (VvI) wil je uitnodigen voor de speciale opening van de nieuwe IHLIA-tentoonstelling Pride Family op 11 mei.

De VvI zorgt voor het binden van mensen aan de collectie en voor het binnenhalen van donaties om de collectie in stand te houden, open te stellen enzovoort.

Regelmatig worden er speciale bijeenkomsten voor de ‘Vrienden van IHLIA’ georganiseerd. Ditmaal is het de exclusieve opening van de tentoonstelling Pride Family. Voor diegene die nog geen Vriend is, is de toegangsprijs € 20,-. Hiermee ben je gelijk voor een jaar Vriend. Voor donateurs is de toegang gratis.

Over de opening

Wij hadden aanvankelijk Tweede Kamerlid Vera Bergkamp uitgenodigd om een en ander te vertellen over de huidige stand van zaken met betrekking tot LHBT’s en familiewetgeving. Dit programmaonderdeel komt te vervallen en willen wij graag bewaren voor een volgende bijeenkomst.

Wel willen wij Bram Bol in het zonnetje zetten, aangezien hij zijn opmerkelijke archief ter beschikking heeft gesteld van IHLIA.

En je kunt tijdens de borrel kennismaken met een paar fotografen van de geselecteerde werken. Uiteraard is er ruim gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken.

Speciale opening 11 mei voor Vrienden van IHLIA

Wanneer Donderdag 11 mei 2017
Hoe laat 17:30 uur
Waar IHLIA-plein (6e verdieping Centrale OBA)
Toegang Voor Vrienden gratis, voor anderen geldt een aangepaste prijs van €20 (ben je meteen een jaar lid van de  Vrienden van IHLIA)

 

Aanmelden vrienden@ihlia.nl

Over de expositie

Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd over seksuele en genderdiversiteit. In de voorgaande edities zagen we regelmatig de grote variatie aan regenboogfamilies voorbijkomen.

In veel landen kunnen stellen van hetzelfde geslacht niet trouwen of samen kinderen grootbrengen. Ze zijn uitgesloten van adoptie en gezamenlijk ouderlijk gezag over hun kinderen. Overal waar mensen streven naar gelijke rechten, zijn er fotografen die laten zien dat stellen van hetzelfde geslacht ook ouders kunnen zijn. De foto’s in de expositie Pride Family laten zien dat het onderwerp divers in beeld wordt gebracht.

Lukt het niet om bij de opening te zijn? De expositie is vanaf 12 mei t/m 2 juli dagelijks gratis te bezoeken. We hopen je snel te zien!

Foto: ©Stefan Jora, The Gay Families Project