Ben je een creatieve lesbo, homo, bi, transgender of queer? Vind je het leuk om samen met andere jongeren gezichtsbepalend te zijn voor de jeugd van tegenwoordig. Dan is dit het podium, waarop je jouw talent kunt inzetten voor je favoriete onderwerp, JEZELF ūüėČ

Wat zijn je taken?

Je kijkt wat jou boeit en prikkelt aan de staande tentoonstelling. Van daaruit ga je aan de slag.
Je interviewt de maker of een ander belangwekkend figuur. Je maakt eigen werk (gedicht, schilderij, foto, filmpje) waarmee je op de tentoonstelling reflecteert. Je bedenkt een activiteit die ook andere jongeren zal aanspreken. Dat kan van alles zijn, van debat tot modeshow en van flashmob tot lesopdracht. Je weet hoe je de aandacht van de doelgroep kunt trekken en vasthouden. Je maakt daarbij gebruik van sociale media.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig

Je bent ge√Įnteresseerd in verhalen uit en over de LHBT-gemeenschap. Je houdt van mensen, van spelen met informatie en je bent niet bang om hardop te denken. Je zou graag iets meer willen doen met communicatie, schrijven, organiseren, filmen, editen, presenteren, stylen, of redigeren.

Wat voor scholing krijg je aangeboden

Het wordt een zelfstandig draaiende groep. Je wordt in je werkzaamheden ondersteund door een specialist community-art. Workshops van media professionals en kunstenaars bieden je de kans je talent verder te ontwikkelen.

Wat krijg je ervoor terug

Op de best bezochte openbare ontmoetingsplek van de stad, de OBA, breng je mensen bij elkaar. Je laat op een creatieve manier zien hoe jij in het leven staat. Je leert interessante mensen kennen en komt in aanraking met onderwerpen uit de LHBT-geschiedenis, waardoor je de ontwikkelingen in je eigen tijd beter kunt plaatsen.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk

Je draagt bij aan het zichtbaar maken van diversiteit in de samenleving. Je ontwikkelt een podium waar spraakmakende ontmoetingen kunnen plaatsvinden, gedachtes vrij kunnen stromen en vooruitgang mogelijk is.

Werktijden

In overleg met de groep, ongeveer 3 uur per week.

Hoe kom ik in aanmerking

Heb je interesse, neem dan contact op met Clari de Waal 06-19082505 / clari@ihlia.nl
Geef naast je motivatie aan waar jij goed in bent. We hopen aan de hand daarvan een groepje te kunnen samenstellen van mensen die elkaar aanvullen.