IHLIA trots op samenwerking in onderzoeksproject van NWO

Vorige week is bekend geworden dat Dr. Eliza Steinbock (foto) van de Universiteit Leiden samen met hen collega’s Prof. dr. Hester Dibbits van de Reinwardt Academie en Dr. Dirk van den Heuvel van het Nieuwe Instituut de NWO-subsidie (De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) van 500.000 euro heeft toegekend gekregen voor het onderzoeksproject: The Critical Visitor: Intersectional Approaches for Rethinking & Retooling Accessibility and Inclusivity in Heritage Spaces. IHLIA zal samenwerken met partners in een onderdeel van het project.

Dit onderzoek, dat vier jaar zal lopen (2020-2024), heeft als onderwerp: De erfgoedsector op een kruispunt: de weg van de intersectionaliteit

Het project onderzoekt hoe erfgoedinstellingen in hun organisatie, collecties en tentoonstellingsruimten een vorm van inclusiviteit en toegankelijkheid kunnen bewerkstelligen die tegemoet komt aan de pluriforme eisen van de hedendaagse ‘kritische bezoeker’. Vijftien partners werken samen aan intersectionele tools die mechanismen van uitsluiting en onderdrukking niet alleen blootleggen, maar ook ontmantelen.

IHLIA feliciteert Eliza Steinbock en hen collega’s van harte met deze toekenning en is zeer blij met deze samenwerking in het onderdeel: Founding an Inclusive Space: Legacies of Alternative Archiving Practices in the Netherlands, Germany and the United Kingdom.

Het onderzoeksproject vindt plaats in het kader van het NWO-programma Smart Culture: Arts and Cuture.

2019-08-05T10:57:52+00:00