Medewerker Informatiedienstverlening

Medewerker Informatiedienstverlening2019-01-31T11:41:42+00:00

Wat ga je doen?

IHLIA heeft een informatiebalie waar medewerkers per toerbeurt een of meer dagdelen aanwezig zijn. De medewerker informatiedienstverlening houdt zich bezig met het beantwoorden van vragen van klanten van IHLIA. In deze hoedanigheid ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van eerstelijns informatievragen en de begeleiding en stimulering van klanten bij het zelf vinden van informatie.

Wat kan je en wil je?

Natuurlijk ben je klantgericht en dienstverlenend. Je gaat makkelijk om met mensen, hebt een open houding, kunt goed luisteren en drukt je makkelijk uit. Je hebt interesse in en bij voorkeur kennis van de lhbt-geschiedenis en lhbt-gemeenschap. Je hebt bij voorkeur ervaring in een bibliotheek- of informatiefunctie en met het zoeken in (digitale) bestanden. Je vindt het prettig om samen te werken, maar kunt ook zelfstandig je taken verrichten.

Wat bieden wij?

Leuk werk in een prachtige omgeving. De informatiebalie bevindt zich op het IHLIA-plein in de Centrale OBA. Je werkt in een klein team van professionals en vrijwilligers in een idealistische erfgoedorganisatie.

Waarom hebben we je nodig?

Met de informatiedienstverlening maakt IHLIA het mogelijk dat onderzoekers, de media, scholieren en andere geïnteresseerden de informatie krijgen die ze nodig hebben. Met de inzet van vrijwilligers kan IHLIA de informatiefunctie uitbreiden. Als vrijwilliger draag je bij aan de klantvriendelijkheid van IHLIA en maakt informatiedienstverlening voor veel klanten mogelijk.

Wat zijn de werktijden?

Doordeweeks, in ieder geval maandag t/m donderdag van 12-17 uur.

Hoe meld je je bij ons aan?

Schrijf ons, liefst per mail, een motivatiebrief met cv. Het e-mailadres is jack@ihlia.nl

Als we interesse hebben nodigen we je uit voor een gesprek. Er is een proeftijd voor beide kanten en een inwerkperiode.