Vrienden van IHLIA

Vrienden van IHLIA2019-01-28T10:13:21+00:00

Steun het werk van IHLIA en word Vriend(in)! Het bijeengebrachte geld wordt gebruikt om boeken en tijdschriften aan te schaffen die voor IHLIA zelf te duur zijn en, indien nodig, anderszins financieel bij te springen.

Vriend(in) word je al voor € 35 per jaar. Je krijgt uiteraard de IHLIA-nieuwsbrief toegestuurd en we nodigen je een paar keer per jaar uit voor diverse exclusieve activiteiten. Denk aan rondleidingen en kijkjes achter de schermen bij nieuwe tentoonstellingen van IHLIA.

Nieuwjaarsreceptie 3 januari jl. groot succes

De stichting Vrienden van IHLIA kijkt terug op een zeer geslaagde nieuwjaarsreceptie. Ongeveer 35 vrienden en introduce(e)s kwamen op donderdag 3 januari 2019 naar de OBA om met elkaar op het nieuwe jaar te toosten. En zes belangstellenden meldden zich aan als nieuwe donateur – een prachtig resultaat!

Coos Huijsen, historicus, schrijver, oud-politicus en homoactivist, hield een boeiende lezing. Huijsen, die begin jaren zeventig n zijn privéleven en op zijn werk in het onderwijs al voor zijn homoseksualiteit was uitgekomen, vertelde over de aanloop naar zijn publiekelijke coming out. Die vond plaats in 1976 op het moment dat hij zitting nam in de Tweede Kamer. Daarmee werd hij de eerste openlijk homoseksuele parlementariër ter wereld.
Lees meer

Hoe word je donateur?

Donateur worden is eenvoudig. Meld je aan via onderstaand formulier door de gevraagde gegevens in te vullen. Je krijgt dan een acceptgiro thuisgestuurd. Ook eenmalige donaties zijn welkom: NL28INGB0006930360

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om IHLIA te steunen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het doneren van je eigen LHBT-materiaal.


JA, ik word Vriend(in) van IHLIA!


Beeld Riek Stienstra

In 2014 heeft de VvI een speciale bijeenkomst voor de donateurs georganiseerd waarbij het beeld ter nagedachtenis aan Riek Stienstra officieel werd overgedragen aan IHLIA. De Vriendinnen en Vrienden van Schorer hebben het beeld geschonken dat werd onthuld op het IHLIA-plein en vanaf nu daar ook te bewonderen is. Hoewel de sluiting van Schorer een groot verlies is, staat het beeld bij IHLIA goed op zijn plaats. Als ‘geheugen’ van de LHBT-gemeenschap kan IHLIA de betekenis van Riek Stienstra levendig houden en tegelijkertijd als inspiratie dienen voor iedereen die strijdt voor gelijke rechten en gelijkwaardige bejegening.

Josée Rothuizen hield tijdens de bijeenkomst een lezing. Zij was vriendin en collega van Riek Stienstra in de tijd dat Riek directeur was van de Schorerstichting. Daarna onthulde ze het beeld.

Nborrel_VvIHLIA_lr