JE KUNT NIET MEER MEEDOEN MET DE WEDSTRIJD, DE WINNAARS HEBBEN INMIDDELS BERICHT GEKREGEN.

9 films in 12 steden. Deze zomer programmeren een aantal filmtheaters door het hele land een selectie van nieuwe Gay & Lesbian films, georganiseerd door distributeur Cinemien. IHLIA mag twee dvd’s uit de collectie van Cinemien en 2x twee vrijkaartjes voor het Gay & Lesbian Summer Film Festival 2016 weggeven.

Het festival is een jaarlijks initiatief van distributeur Cinemien die over een grote catalogus van Gay & Lesbian films uit de hele wereld beschikt. Tot en met 13 september zijn de door de distributeur geselecteerde Gay & Lesbian Films te zien in 12 filmtheaters in Nederland en dit jaar voor het eerst ook on demand beschikbaar in de online filmzaal van de filmtheaters (Filmthuis).

Wil je ook een dvd en twee vrijkaartjes winnen?

We kunnen twee mensen blij maken met een dvd en twee vrijkaartjes. Het enige wat je hoeft te doen is voor maandag 18 juli een mailtje te sturen naar michel@ihlia.nl met als onderwerp Winactie.

Zet in je bericht ook welke dvd je zou willen ontvangen én welke film je van het festival zou willen bekijken. Een compleet overzicht van alle films, speeldata en in welk theater ze draaien staat op de website van het festival. Hieronder vind je meer informatie over de dvd’s die je kunt winnen.

Van alle inzendingen pikt IHLIA er twee uit die we op uiterlijk dinsdag 19 juli laten weten dat ze gewonnen hebben. Veel succes en veel filmplezier!

Xenia pack

Het Griekse woord “Xenia” zou vertaald kunnen worden als “gastvrijheid”, maar is ook de naam van een grotendeels failliet verklaarde keten van luxehotels. De titel van Panos Koutras’ vierde lange film geeft meteen de thema’s aan: de economische crisis en migratie.

Verwacht echter geen een grauw of larmoyant realistisch drama. Het verhaal over een gay tiener die na de dood van zijn Albanese moeder met zijn oudere broer op zoek gaat naar hun vader mengt realisme met surreële fantasie, klassieke Griekse tragedie met popcultuur en pratende konijnen met reality TV.

Volgens filmtijdschrift Variety was het recept achter deze “oddball queer road comedy” een portie Gregg Araki gemengd met vroege Almodóvar en vervolgens overgoten met een scheut Eurovisie Songfestival.

Koutras voegt met ‘Xenia’ en zijn ronddwalende hoofdpersonages in ieder geval een nieuw hoofdstuk toe aan de Griekse mythologie van de 21ste eeuw.

Appropriate behavior pack

Het is voor Shirin niet makkelijk om deel uit te maken van de perfecte Perzische familie. Ze wordt van geen enkele kant geaccepteerd. Haar familie weet niet dat ze biseksueel is en haar ex-vriendin Maxine kan niet begrijpen waarom ze hen dit niet vertelt.

Zelfs de zesjarige jongens in haar filmklasje hebben teveel ADD om zich meer dan een seconde op haar te kunnen concentreren.

Wanneer haar familie bekend maakt dat Shirin’s broer is uitgehuwelijkt aan een Iraanse schone, begint Shirin te rebelleren door onder andere panseksuele escapades, terwijl ze probeert te achterhalen waar het mis is gegaan met Maxine.