Als medewerker sociale media is het je taak om IHLIA op een creatieve manier onder de aandacht te brengen.

Wat ga je doen?

Je weet de doelgroep te bereiken op verschillende sociale media. Je zet de sociale media in om het publiek te betrekken bij IHLIA, maar ook bij aan IHLIA gerelateerde onderwerpen in de wereld. Je creëert, schrijft en plaatst sociale media berichten die in brede zin gerelateerd zijn aan LHBT onderwerpen. Je volgt het nieuws en weet naast je eigen bronnen gebruik te maken van de actualiteit. Je monitort dagelijks de interactie op sociale media en reageert op eventuele vragen. Je zorgt ervoor dat de doelgroep op de hoogte is van alle activiteiten en weet waar zij zich kunnen aanmelden.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Je bent communicatief vaardig en creatief met taal. Je hebt ervaring met schrijven voor sociale media. Je hebt interesse in en bij voorkeur kennis van de LHBT-geschiedenis en LHBT-gemeenschap. Je bent iemand die online trends op de voet volgt. Je bent bereid om je talent te gebruiken om IHLIA voor het voetlicht te brengen. Je bent flexibel, ook in werktijden.

Wat krijg je er voor terug?

Leuk werk in een prachtige omgeving. Je werkt in een klein team van professionals en vrijwilligers in een idealistische erfgoedorganisatie. Zelfstandig en afwisselend werk binnen en buiten IHLIA.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Met je werk draag je bij aan het verbeteren van de positie van LHBT’ers. Je vergroot de zichtbaarheid van de LHBT community, onze bibliotheek en onze archieven. Je draagt bij aan de publiciteit voor activiteiten en exposities die door IHLIA worden georganiseerd. Met jouw sociale media-acties werk je mee aan het vergroten van de belangstelling voor IHLIA en de groei van vrienden en volgers.

Werktijden

Dit werk kan je helemaal op je eigen tijd doen. Minimale inzet is 8 uur per week. Een keer in de week bij IHLIA werken met het team voor de afspraken en input is belangrijk, maar nader te bepalen wanneer. Omdat je ook moet inspelen op de actualiteit kan het ook zijn dat je in het weekend actief bent.

Hoe kom ik in aanmerking?

Schrijf ons, liefst per mail, een motivatiebrief met cv aan thea@ihlia.nl

Als we interesse hebben nodigen we je uit voor een gesprek. Er is een proeftijd voor beide kanten en een inwerkperiode.