Vanuit de Amsterdam Museumtentoonstelling Transmission hebben Amsterdammers uit de LGBTI-gemeenschap persoonlijke objecten geschonken aan het Amsterdam Museum. Op 31 maart 2017 nemen wethouder Simone Kukenheim en Judikje Kiers (directeur Amsterdam Museum) de objecten namens de stad Amsterdam in ontvangst. Dit is onderdeel van een bijeenkomst die mede tot stand komt door Queering the Collections waar IHLIA in participeert. Andere samenwerkingspartners zijn TransAmsterdam, T&T Amsterdam en het netwerk rondom Transmission.

Het is voor het eerst dat er actief gecollectioneerd is rondom genderdiversiteit vanuit het Amsterdam Museum. Het opnemen van transgender gerelateerde collectie is dan ook een mijlpaal voor de erkenning van genderdiversiteit, herkenning vanuit het publiek en zeker ook het recht doen aan de diversiteit van onze samenleving.

De bijeenkomst begint met een inhoudelijk deel, waarbij we ons buigen over de stelling: De meerwaarde van genderdiversiteit in collecties van musea. Bijdragen hiervoor worden geleverd door o.a.:

  • vreer verkerke
  • Alex Bakker
  • Bregtje Visser
  • Riemer Knoop
  • Geertje Mak

Dit wordt gevolgd door een feestelijk deel waarbij het behaalde succes gevierd wordt en de voorwerpen worden overgedragen aan de stad. Iedereen is welkom!

Praktische informatie

Datum: 31 maart 2017
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Kosten: Toegang is gratis
Aanmelden: Graag aanmelden via rsvp@amsterdammuseum.nl

Meer informatie vind je op de website van Amsterdam Museum