Studenten Mediacollege Amsterdam maken visueel statement

Opdracht Mediacollege

PINKoriginals heeft studenten van het Mediacollege Amsterdam gevraagd om een permanente installatie te ontwerpen waarop beeldend werk zoals foto’s, filmpjes, gedichten, tekeningen, objecten gepresenteerd kunnen worden

Het object moet een visueel statement maken over seksuele – of genderdiversiteit dat jongeren aanspreekt.

Pittige vraag

Een pittige vraag, waar met veel inzet aan gewerkt wordt. De studenten werken in groepjes toe naar een presentatie op schaal in maquettevorm. Deze zullen eerst op school en daarna ook op het IHLIA-plein in de OBA worden getoond. De bedoeling is dat één van de ontwerpen gerealiseerd gaat worden.

Boom

Het belooft een spannende verzameling ideeën te worden. De boodschap die studenten willen overdragen is dat gender of seksualiteit er niet toe doet in het beoordelen van een persoon.
Een groepje had een boom als symbool ingezet. Een boom als metafoor voor een proces van groei. Met elkaar, door de tijd in verschillende delen van wereld ontwikkelen we ons tot mensen met meer begrip voor persoonlijke verschillen.
Op de vraag waar volgens hen dan die ontwikkeling naartoe gaat, was het antwoord:
Dan zijn we allemaal een soort bi-seksueel of zo. Iemands uiterlijk, kleding of genitaliën zijn niet de trigger voor seksuele aantrekkingkracht, dan gaat het echt om de persoon.’