The past is now 

Chulinya Remmelzwaal en Liza Vos studeren aan de Breitner Academie. Hen is gevraagd om autonoom werk te maken, waarbij zij zich laten inspireren door de foto-tentoonstelling ‘De intieme blik’ van Gon Buurman.  

Buurman is een sociaal fotografe die met name in de jaren 90 furore maakte met het portretteren van mensen die minder zichtbaar waren in de mainstream media van dat moment, waaronder LHBT’ers.
Wat Culinya en Liza vooral opviel aan het werk van Gon Buurman is de relatie die de fotograaf legt met het onderwerp. Dagelijkse (geënsceneerde) scenes, gevangen door de blik van een buitenstaander, bijna voyeuristisch.
Chulinya en Liza willen, door het vastleggen van dagelijkse momenten uit hun eigen leven, van binnenuit laten zien hoe zij het ervaren om LHBT’er te zijn in deze tijd. Zij zoeken naar beelden waarin seksualiteit en het vormgeven van relaties vanzelfsprekend aanwezig zijn. Zij vragen zich daarbij af of het normaal geworden is om homo, lesbienne of biseksueel te zijn of komt het door de mensen waarmee zij zichzelf omringen?