Tedje en de Flikkers

Extra materiaal bij expositie 'Eén jurk zegt meer dan duizend woorden'

Tedje en de Flikkers2019-01-03T13:46:10+00:00

Project Description

Feesten organiseren was een manier om een beetje geld aan te komen. In 1977 was er daarom een groot feest in de aula van de Nijmeegse universiteit.

Behalve een Duitse theatergroep traden daar onder begeleiding van een studentenband de Roze Panties op. Dat smaakte naar meer! En: actie voeren met een klein clubje is best vermoeiend.

De opening van het filmfestival Gluren in het donker, een jaar later, kende het eerste optreden van de punkband Tedje en de Flikkers. Toetseniste Theodora, vaak gehuld in een punt-beha, was de ‘toegang’ tot jongerencentra. En de rest van de band was… flikker. Ze maakten zich soms extreem op in allerlei oorlogskleuren. Ze zongen Nederlandstalige teksten over het nichtenleven. En ze haalden onder andere Paradiso, brachten een lp uit en kregen na de opheffing in 1980 een soort cultstatus.

Beeldmateriaal over Tedje en de Flikkers

Nummer Liefde (1979)
Documentaire over hun rol

Helaas heel slecht geluid

Documentaire Gluren in het donker (2005)

Documentaire van Els Dinnissen die ten onrechte met de vermelding rechtenvrij op internet staat (erger nog: op www.archive.org, het internetarchief). Klik op de afbeelding voor de documentaire.

Tedje-en-de-Flikkers