Pride Photo Award weer van start! Foto’s met als thema ‘Uniek’ kunnen nu ingezonden worden

Wedstrijd eindigt op zondag 25 augustus 2019 om middernacht

IHLIA is als mede-initiatiefnemer van het eerste uur trots op het feit dat een nieuwe organisatie de Pride Photo Award weer van start laat gaan!

Pride Photo Award (PPA) is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en genderdiversiteit. PPA zoekt foto’s van hoge kwaliteit over de volgende onderwerpen:

  • niet stereotype beelden van sekse, mannelijkheid en vrouwelijkheid
  • foto’s die de diversiteit van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (lhbtiq+-)gemeenschap laten zien

Foto’s kunnen worden ingezonden in vier categorieën:

UNIEK: THEMACATEGORIE 2019
Voor 2019 zoekt PPA bijzondere foto’s en verhalen over bijzondere (lhbtiq+-)mensen. Onder het thema vallen zowel verrassende, innovatieve manieren om een visueel verhaal over seksuele en genderdiversiteit te vertellen, als foto’s en series die bijzondere lhbtiq+-personen of groepen als uitgangspunt nemen. Inzendingen die zowel een bijzondere vorm, als een bijzonder persoon als onderwerp hebben, maken uiteraard de meeste kans om in deze categorie te winnen.

VERHALEN
Dit is een brede categorie voor fotoseries die een verhaal vertellen over seksuele en genderdiversiteit. Dat omvat zowel documentaire fotografie als andere vormen om een verhaal te vertellen. Verhalen die in deze categorie worden ingediend hoeven niet gerelateerd te zijn aan het thema ‘uniek’.

SINGLE IMAGES
Single images is een categorie voor sterke foto’s die in een enkel beeld het verhaal van seksuele of gender diversiteit weten te vertellen. Enkele beelden die worden ingediend in een van de andere categorieën, worden automatisch naar deze categorie verplaatst.

OPEN CATEGORIE
Foto’s over seksuele en genderdiversiteit die niet in een van de andere drie categorieën passen kunnen hier worden ingediend.

Nieuw dit jaar is dat we de inzenders vragen om naast een beschrijving van de foto(serie) zelf, ook een toelichting op het maakproces te geven: hoe zijn het idee voor de foto(serie) en de foto(serie) zelf tot stand gekomen? Wat heeft de fotograaf voor ogen met het maken van deze foto(serie)?

Een jury van internationaal gerenommeerde fotografie-experts selecteert de winnaars, die in september bekend worden gemaakt. De winnaar van de hoofdprijs krijgt reis en verblijf naar Amsterdam aangeboden om het openingsweekend bij te wonen. De opening en prijsuitreiking vinden plaats op vrijdag 1 november in De Hallen in Amsterdam-West. De tentoonstelling is daar vervolgens gedurende de hele maand november te zien. We verwachten circa 10.000 bezoekers.

Meer informatie over de wedstrijd en de voorwaarden vind je op de website van PPA.

2019-07-23T15:01:27+00:00