OURstories | Perry Gits

Een ander verhaal uit veertig jaar lhbti-geschiedenis

OURstories | Perry Gits2019-01-07T16:51:11+00:00

Wat is het verhaal van theatermaker Perry Gits bij de With Pride-tentoonstelling? Hoe kijkt hij naar de tentoonstelling en herkent hij zich hierin? Wat betekent deze geschiedenis voor hem als jonge generatie artiest en activist anno 2018?

Perry Gits is een creatieve theatermaker die momenteel nieuw werk ontwikkelt bij het Talentlab van Bijlmer Parktheater. In zijn werk gebruikt hij kunst als politiek instrument door taboe-onderwerpen bespreekbaar te maken. Voorbeelden hiervan zijn het bespreken van culturele toe-eigening, de acceptatie van black hair en gesprekken door zwarte vrouwen over genot en het omarmen van hun verlangens.

Ook bespreekt hij onderwerpen als misogynie binnen de zwarte gemeenschap en de verhouding tot de lgbtqia+-gemeenschap. Het werk van deze jonge genie kenmerkt zich door de artistieke openheid waarmee hij maatschappelijke vraagstukken onderzoekt.

Naast theatermaker is Perry Gits ook zanger in het ZO! Gospel Choir. Met het ZO! Gospel Choir stond hij onder andere in een uitverkochte Paradiso, op North Sea Jazz met Kamasi Washington en vorig jaar december betrad hij het podium met Mariah Carey.

Zijn vakkundigheid als speler was te zien in  musicals als Dreamgirls en Hair. Dit theaterseizoen tourt hij door het land met de voorstelling Black Memories van Alida Dors en Danstheater Aya.

OURstories

Bij de With Pride-tentoonstelling zijn nog veel andere verhalen te vertellen over 40 jaar strijd door de lhbti-beweging. OURstories-gasten bieden elk vanuit hun eigen strijd een andere blik op de tentoonstelling. Deze verhalen van personen en gemeenschappen staan centraal in OURstories.

Wanneer: donderdag 10 januari
Waar: OBA Oosterdok (Expositiezaal)
Hoe laat: 20.00 – 21.30 uur

Toegang is gratis | Aanmelden niet nodig

OURstories wordt mede mogelijk gemaakt door: