In september is de Stichting Vrienden van IHLIA op pad gegaan om meer over IHLIA en de Vrienden van IHLIA te vertellen.

Leiden

Pink Business Link is een besloten netwerk van roze ondernemers, professionals en mensen die actief zijn in de Leidse regio. Doel van dit netwerk is om hen in informele sfeer een ontmoetingsplek te bieden. Zondagmiddag 17 september 2017 schoof Werner Zonderop namens de Stichting Vrienden van IHLIA bij de maandelijkse borrel aan om over bestaan en doel van IHLIA te vertellen.

Ongeveer twintig mensen luisterden in de prachtige ambiance van het Hotel Huys van Leyden aan de Oude Singel in Leiden naar zijn verhaal. Werner had als haakje voor zijn presentatie gekozen voor de anti-homocampagne van Anita Bryant en de in Nederland georganiseerde benefietavond Miami Nightmare op 8 oktober 1977 – precies veertig jaar geleden dus.

Vrijwel niemand bleek van IHLIA te hebben gehoord, maar iedereen was na afloop enthousiast om meer over onze organisatie te weten te komen.

Amsterdam

Op donderdagavond 28 september had Thea Sibbel van IHLIA het genoegen om een lezing te geven over IHLIA bij de leden van Roze Stadsdorp.

Ondanks de stromende regen vlak voor de lezing had een intiem maar geïnteresseerd groepje mensen de moeite genomen om naar het Manor Hotel in Amsterdam-Oost te komen om te horen over de activiteiten van IHLIA. Die werden door Thea op een leuke wijze toegelicht. Zo vertelde zij dat er regelmatig buitenlandse studenten worden rondgeleid bij IHLIA en leerden we dat naast literatuur en films IHLIA ook een ‘grijs archief’ heeft dat blijkt te staan voor documenten die geen ISBN-nummer hebben, zoals onderzoeksrapporten of beleidsstukken.

Marcel van Steijn vertelde namens de Stichting Vrienden van IHLIA over de doelstelling van de Vriendenstichting. De reacties waren positief, er werden veel vragen gesteld. Mensen waren verrast over de vele activiteiten van IHLIA en adviseerde ons om nog meer mensen te laten kennismaken met IHLIA.

Nieuwsgierig geworden over de Vrienden van IHLIA? Lees hier meer over en word donateur. Ons erfgoed is ook jouw erfgoed.