Tentoonstelling With Pride verlengd t/m 22 februari

Wegens groot succes een maand langer te zien

Heb je al kans gezien om With Pride te bezoeken? Of wil je je nog een keer onderdompelen in de turbulente geschiedenis van veertig jaar lhbti-strijd? Dat kan! De tentoonstelling in de OBA is wegens groot succes verlengd tot en met vrijdag 22 februari.

With Pride biedt een landelijk platform voor lhbti-geschiedenis. En laat meteen zien dat de strijd om lhbti-rechten nog altijd aan de orde van de dag is. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring die onlangs is ondertekend of de opmerkingen van Johan Derksen die ons land in zijn greep hield.

Naast Amsterdam zullen er in verschillende steden satelliet-tentoonstellingen worden georganiseerd. In onder meer Utrecht en Rotterdam zal de lokale lhbti-geschiedenis in de spotlight staan. We zullen je daarvan natuurlijk op de hoogte houden. Je kunt daarvoor ook onze Facebookpagina With Pride liken.

Foto: Wisse Ruyter

Randprogramma

Ook deze week zijn er inspirerende bijeenkomsten waar we kijken naar roze activisten van toen en nu:

22 JANUARI  | 19.15 – 21.30 
OURstories | House of Vineyard

Our guests of tonight are Amber and Elly, the Mother and Father of the legendary House of Vineyard! What are their stories about the Dutch Ballroom scene and history? Join us in this special Ballroom Tour and film screening of the Mother’s Balls documentary and Otherland dance film with a Q&A afterwards.

23 JANUARI  | 20.00 – 21.30
Tribute Gay Games Amsterdam 1998

Ruim 20 jaar geleden vonden de Gay Games voor de eerste keer plaats in Europa, en wel in Amsterdam. Het motto luidde: ‘Friendship through Culture and Sports’. Op 23 januari kijken we samen met Niek van der Spek, adjunct directeur van de Gay Games 1998, en Niels Wolf van Pride&Sports Amsterdam terug naar deze bijzondere gebeurtenis.

24 JANUARI  | 20.00 – 21.30
Mens label je niet

LGBT Youth Performance speelt de voorstelling Mens label je niet. Ze roepen, bevragen, twijfelen en ze zijn heel erg bezig met wat hun omgeving en de mainstreammedia verwacht dat ze zijn. Tegelijkertijd hebben ze ook een houding van ‘I don’t give a fuck’ en blijven ze dicht bij zichzelf.

2019-01-31T10:39:00+00:00