12 juli vrijwilligersbijeenkomst – Foto credit: Erwin Heyl


Aan tafel Hilde Vossen, algemeen coördinator, Barbara Oud, programmamanager, Vera Weetzel, vrijwilligerscoördinator en ik, ambassadeur. Vanavond is bij IHLIA in de OBA een kenismakingsavond voor de vijfentwintig EuroBiCon-vrijwilligers. Voorafgaand hieraan praten we bij.
– door Connie van Gils

Barbara (stralend): “We hebben toezegging van de City of Amsterdam voor een substantieel bedrag aan subsidie.”

Hilde (stralend): “En wethouder Simone Kukenheim komt hoogstpersoonlijk op vrijdagochtend de conferentie openen in de Oude Lutherse Kerk. De uitstraling die dat zal hebben op Europa! De EuroBiCon kan gewoon niet meer stuk. Het staat als een huis. Er moet nog wel een hoop gedaan worden, vooral heel veel kleine dingetjes.”

Barbara: “Heel veel dingetjes die met elkaar een berg vormen.”

Hilde: “Ik werk op dit moment tien uur per dag aan de EuroBiCon, het móet allemaal nu gebeuren, de poster is af, hij is prachtig, ik wil nog wat interviews regelen, een reminder voor de pers moet de deur uit.”

Barbara: “Het programma zit in elkaar. We kunnen een keuze aanbieden uit meer dan 60 activiteiten. Op vrijdagochtend is de officiële opening, vrijdagmiddag zijn de eerste drie workshop slots. In de avond is er voor congresgangers de mogelijkheid om met vijf euro korting de hommage aan de biseksuele Marlène Dietrich in Tuschinski bij te wonen. Zaterdag de hele dag workshops en van elf tot twee een informatiemarkt. ’s Avonds een episch feest in de Mezrab met shows. Op zondagochtend natuurlijk weer fris en fruitig om tien uur beginnen aan de workshops en debatten.”

Vera: ”En iedere dag genieten van een veganistische lunch die ter plekke bereid wordt.”

Barbara: “Er is al interesse getoond voor workshops als hoogsensitiviteit en biseksualiteit, rope bonding, verslavingen en biseksualiteit, biseksualiteit op de snijlijnen van wetenschap en activisme, en speed dating. Maar mensen komen vooral ook om andere biseksuelen te ontmoeten, voor de gezelligheid dus. En we hebben care bears. Als het mensen te veel wordt kunnen ze altijd even met een care bear praten, of knuffelen. Of naar de stilteruimte.”

Spreekt bovenstaande je aan? Voel je je bi, trans, queer, drag, fluid, a-seksueel, a-romantisch, poly-amoureus, questioning, bdsm of outside the binary? Kom thuis op de EuroBiCon. We love you already!

Rolstoel geen bezwaar.

Meer informatie op de website.

profielfotobarbara
Hilde Vossen & Barbara Oud – foto credits: Erwin Heyl


De EuroBiCon wordt ondersteund door LNBI, European Bisexual Network for Activists, biUK, EuroPride Amsterdam 2016, COC, Diaconie Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, de City of Amsterdam, en het TRutfonds